Ændring af firmanavn – Kan jeg det, og hvordan gør jeg?

Man kan sagtens fortryde sit firmanavn og efterfølgende skifte det. Det koster et gebyr på 180 kr (2018 priser) til Erhvervsstyrelsen, og det kræver derudover lidt papirarbejde.

Selve registreringen foretages ved at gå ind på virk.dk. Her kan man med sit nem-id (medarbejdersignatur) komme ind og lave ændringer i det pågældende selskab. Virksomhedsnavnet ændres i et af de første felter, og det kan overvejes at lade det gamle virksomhedsnavn indgå som binavn for selskabet i en periode.

Før det nye firmanavn kan godkendes i virk.dk, vil du blive bedt om at vedhæfte dokumentation for beslutningen. Er du et IVS eller ApS uden en bestyrelse, vil du kunne vedhæftet et ledelsesreferat, hvoraf det fremgår at direktionen har truffet beslutning om at ændre navn. Er du et IVS eller ApS med en bestyrelse, skal der typisk indsendes et bestyrelsesreferat, hvoraf det fremgår, at bestyrelsen har truffet beslutning om ændring af navn.

Udover et beslutningsreferat skal der indsendes tilrettede vedtægter, hvoraf det nye navn fremgår.

Når der laves en navneændring, sker der kun ændring af selskabets navn, ikke af selskabets CVR. nr. Det vil sige, at den juridisk enhed, som er selskabet, forbliver den samme. Derved er alle dine kontrakter mv. fortsat gældende, og du behøver derfor ikke at implementere nye kontrakter.

Vi vil dog altid anbefale, at du giver din bank information omkring et navneskifte, således der ikke bliver en periode, hvor der kan opstå forvirring, afvisning mv. Offentlige myndigheder får automatisk information om navneskiftet.

 

Vil du have tid til at fokusere på kernen i din forretning?

 Bizzjur hjælper dig gerne med dine juridiske opgaver. Vi kan blandt andet hjælpe dig med gennemgang og udarbejdelse af kontrakter, ændring og oprettelse af selskaber, beskyttelse og registrering af varemærker samt være din interne jurist på ad hoc basis.

Kontakt Bizzjur
Kontakt os i dag

Send os en mail, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.