jura leksikon bizzjur

Her  i vores jura leksikon finder du et overblik over nogle af de oftest stillede spørgsmål inden for erhvervsjura – og naturligvis vores svar herpå. Husk, at du også kan besøge vores blog, hvor du finder de seneste nyheder og refleksioner inden for juraens verden.

Hvordan beskytter jeg mit brand?

Termet brand dækker normalt over en virksomheds visuelle identitet, dvs. virksomhedens navn, logo, slogans osv. Disse brandelementer kan i Danmark beskyttes på to måder. Læs mere om det her.

Læs mere >

 

Hvad er designbeskyttelse, og hvordan gør jeg?

Designbeskyttelse giver en producent eneret til et produkts udseende og beskytter dermed imod kopiering af designet. Læs om beskyttelseskriterierne, og hvordan du beskytter dit design her.

Læs mere >

 

Trade Mark vs registreret varemærke – hvad er forskellen?

Vi er igennem årene blevet spurgt mange gange til forskellen mellem TM og ®, samt om hvornår og hvorfor man skal bruge dem. Så læs med her, hvis du sidder med samme tvivl om de to termer.

Læs mere >

Stiftelse af selskab – Hvad skal jeg vælge?

Går du med tanker om at stifte et selskab, men er i tvivl om, hvilken type selskab, du skal stifte? Her får du skitseret de forskellige selskabstyper i Danmark, samt hvad du skal være opmærksom på.

Læs mere >

 

Hvad er et P-nummer, og hvor finder jeg det?

Ethvert dansk selskab kan nemt identificeres via deres CVR nr. Et selskab kan dog også have flere lokaliteter, og det er her, at P-nummeret spiller ind. Læs mere om det her.

Læs mere >

 

Det skal du være opmærksom på, når du deler eller sælger din forretningsidé?

Går du med tanker om, at sælge din forretningsidé, men vil gerne være sikker på at din idé ikke bliver stjålet? Så læs med her, hvad det kræver.

Læs mere >

 

Ændring af firmanavn – Kan man det, og hvordan gør man?

Vil du gerne ændre dit firmanavn, men er ikke sikker på, hvad det indebærer, eller hvordan du så er stillet? Så giver vi dig alle de informationer, som du har brug for her.

Læs mere >

 

Hvordan opretter jeg et datterselskab?

Står du med overvejelsen om at starte et datterselskab, men er ikke sikker på, hvad fordelene og ulemperne er? Her fortæller vi dig både, hvordan du gør, og hvad du skal være opmærksom på.

Læs mere >

 

Hvilke forsikringer er påkrævet/anbefalet, når man starter virksomhed?

Er du ikke helt sikker på, hvilke forsikringer der kræves, når du starter en virksomhed? Så læs med her, hvor vi giver dig et overblik.

Læs mere >

 

Overdragelse af virksomhed – Hvad skal man være opmærksom på?

Står du og skal overdrage eller erhverve en virksomhed? Læs her, hvad du skal være særligt opmærksom på samt hvilke forhold, der gør sig gældende.

Læs mere >

Hvad indeholder en hemmeligholdelsesaftale / NDA?

NDA’en er en af de mest anvendte aftaler mellem virksomheder, særligt når virksomheder ønsker at indgå i en drøftelse eller i et samarbejde med hinanden. Læs mere om, hvad en NDA typisk indeholder, samt hvilken betydning den har her.

Læs mere >

 

Hvad skal en konsulentaftale indeholde, og hvorfor er den så vigtig?

En del virksomheder glemmer desværre konsulentaftalen, når de indgår et samarbejde med en konsulent. Læs her, hvorfor aftalen er så vigtig, og hvad den særligt bør indeholde.

Læs mere>

 

Hvad er Lovvalg og værneting?

Lovvalg- og værnetingsklausulen er ofte det sidste punkt i aftaler. Dog har dette punkt en særlig stor betydning for bl.a. fortolkningen af aftalens bestemmelser. Læs mere om hvorfor her.

Læs mere >

 

Er en distributøraftale og en leverandøraftale det samme?

De to aftaler kan godt lyde ret ens, og det kan være svært at finde rundt, hvad forskellen på de to egentlig er. Vi har ridset de væsentligste forskelle op for dig her.

Læs mere >

Kan man fastsætte bindende videresalgspriser?

Kan man på smart vis undgå konflikter i forhandlernettet ved at fastsætte bindende videresalgspriser? Det klare svar er NEJ. Her kan du læse hvorfor, og hvad du skal være særligt opmærksom på.

Læs mere >

 

Bytteregler for webhandel

En forbrugeraftalelov fra juni 2014 indførte yderligere forbrugerbeskyttelse for køb på internettet. Men mange webshop har stadig ikke implementeret de ændrede vilkår. Læs her, hvordan du lever op til kravene.

Læs mere >

 

CE-mærkning og overensstemmelseserklæring – Hvad er det?

CE-mærkning og overensstemmelseserklæring er to termer, som er utroligt vigtige for mange producenter, importører, distributører og forhandlere. Men hvad er det lige, og hvilken betydning har det for dig og din forretning?

Læs mere >

 

Få styr på de juridiske forhold, når du anvender kundecases

Anvender du også cases fra dine kunder på din hjemmeside, sociale medier eller i anden markedsføring? Så er der nogle juridiske forhold, som du skal være opmærksom på.

Læs mere >

 

Black Friday – Kender du reglerne?

Kender du reglerne for, hvordan du må markedsføre dig på Black Friday? Er du i tvivl, så læs med i den overskuelige guide her.

Læs mere >

 

Må man annoncere med “slagtilbud”?

Mange markedsfører deres tilbud med ordet slagtilbud. Men med ordet følger der også en række forventninger fra forbrugerne, og dem skal man altså være opmærksom på. Læs mere om det i indlægget her.

Læs mere >

 

Mængdebegrænsning – er det lovligt?

Er det egentlig helt lovligt at sætte begrænsninger på, hvor meget af en vare forbrugerne må købe? Det får du svaret på lige her.

Læs mere >

 

Må man annoncere med, at noget er “gratis”?

Når man annoncerer med, at noget er gratis, medfølger der også en forventning om, at man får en vare HELT gratis. Læs med her, så du er helt opdateret på reglerne.

Læs mere >

Bonus til fratrådte medarbejdere

Har din virksomhed en bonusordning og har du medarbejdere der er fratrådt i løbet af året? Læs her hvordan du skal forholde dig til bonus og hvad en fratrådt medarbejder er berettiget til.

Læs mere >

 

Det skal du vide, når du ansætter din første medarbejder

Når du som virksomhed ansætter din første medarbejder, så er der en række krav, som du skal leve op til. Få et overblik her, så du er godt rustet til at udvide.

Læs mere >

 

Firmajulegaven – Hvad må man give?

Der forskellige regler og beskatninger for beløbsgrænser, når man som arbejdsgiver giver julegaver til sine medarbejdere. Disse regler kan du få et overblik over i indlægget her.

Læs mere >

 

Hvad er forskellen på en advokat og en jurist?

En jurist og en advokat kan hjælpe dig med mange af de samme opgaver, men der er også nogle vigtige forskelle. Så hvad skal du være opmærksom på, og hvad er fordelene og ulemperne hver især?

Læs mere >

Vil du have tid til at fokusere på kernen i din forretning?

 Vi kan blandt andet hjælpe dig med gennemgang og udarbejdelse af kontrakter, ændring og oprettelse af selskaber, beskyttelse og registrering af varemærker samt være din interne jurist på ad hoc basis.

Kontakt Bizzjur
Kontakt os i dag

Send os en mail, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.