Hvordan opretter jeg et datterselskab?

Ejer du i dag et selskab, hvortil du ønsker at oprette et datterselskab, gøres det relativt nemt på virk.dk. Grunden til at man opretter et datterselskab, vil typisk være at få isoleret en aktivitet og dermed også få begrænset ansvaret herfor. Man skal selvfølgelig altid overveje fordele og ulemper ved flere selskaber. Ved oprettelsen af et datterselskab får man mere administration, dobbelt regnskab mv. Omvendt sikres dine aktiviteter, og ikke mindst eventuelle midler, i moderselskabet mod eventuelle krav mod datterselskabet også. Ønsker man på et tidspunkt at afhænde datterselskabet, er der stor skattemæssig værdi i at have en holdingstruktur, hvor moderselskabet ejer datterselskabet.

Ønsker du et datterselskab til dit nuværende selskab, lader man det nuværende selskab, moderselskabet, stifte et nyt selskab (IVS eller ApS). Det vil sige, at det kræver de samme dokumenter, som da du stiftede dit moderselskab – nemlig et stiftelsesdokument samt vedtægter. Stifteren af selskabet er derved ikke længere dig privat, men i stedet moderselskabet.

Når datterselskabets skal stiftes, skal der findes en stiftelseskapital på 50.000 kr. (såfremt det er et ApS). Her kan man dog genanvende moderselskabets kapital, således at du reelt set ikke skal ud og finde 50.000 kr. igen.

Har du allerede et driftselskab og ønsker at etablere en holdingstruktur med et moderselskab, der ejer dit nuværende driftselskab, så kontakt os endelig. En sådan omstrukturering kræver lidt flere dokumenter og vurderinger, men kan typisk sagtens etableres.

 

Vil du have tid til at fokusere på kernen i din forretning?

 Bizzjur hjælper dig gerne med dine juridiske opgaver. Vi kan blandt andet hjælpe dig med gennemgang og udarbejdelse af kontrakter, ændring og oprettelse af selskaber, beskyttelse og registrering af varemærker samt være din interne jurist på ad hoc basis.

Kontakt Bizzjur
Kontakt os i dag

Send os en mail, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.