firmajulegave

Firmajulegaven – Hvad må man give?

Julen står for døren! Eller i hvert fald beslutningen om, hvad de kære medarbejdere skal have i julegave af firmaet. Derfor får du her et overblik over, hvad du i hvert fald give dem.

I 2019 må du give dine medarbejdere en julegave til max 800 kr. uden at dine medarbejdere skal betale skat heraf.

Det gælder også, selvom dine medarbejdere har fået andre firmagaver i løbet af året, så længe det samlede beløb inkl. de 800 kr. til firmajulegaven, ikke overstiger 1.200 kr., som er det samlede beløb/bagatelgrænsen hvor optil du må give dine medarbejdere gaver og goder, uden de skal beskattes.

Du kan således godt vælge at give dine medarbejder en firmajulegave med en værdi af 1.200 kr. men så må medarbejdere ikke have fået andre firmagaver eller goder. Holder du julegaven på de 800 kr. sikrer du dig dermed, at den friholdes for beskatning.

Eksempler:
  • Du giver dine medarbejdere en julegave til en værdi af 800 kr. = Udløser ingen beskatning.
  • Du giver dine medarbejdere en julegave til en værdi af 1.200 kr. og de får ingen andre goder eller gaver i løbet af året = Udløser ingen beskatning.
  • Du giver dine medarbejdere en julegave til en værdi af 800 kr. og de får andre goder eller gaver til en værdi af 400 kr. = beløbet er 1.200 og udløser derfor ingen beskatning.
  • Du giver dine medarbejdere en julegave til en værdi af 810 kr. samtidig med at de får for 400 kr. andre goder og gaver = 1.210 kr. som derfor skal beskattes. Og ikke blot af de 10 kr. men af hele beløbet.
  • Du giver dine medarbejdere en julegave til en værdi af 800 kr. samtidig med, at de får andre goder og gaver for 500 kr. = 1.300, men idet julegaven er holdt på de 800 kr. skal dine medarbejdere kun beskattes af de 500 kr.
Pengegaver og gavekort

Du skal dog være obs på, at såfremt du giver dine medarbejdere pengegaver eller gavekort, der kan veksles til kontanter, skal medarbejderen betale skat af beløbet, også selvom beløbet er under 1.200 kr.

 

Husk at du kan finde svar på mangle flere spørgsmål og finde nyttige guides inden for erhvervsjura ved at besøge vores jura leksikon.

Skal vi hjælpe dig med dine juridiske opgaver?

Bizzjur bistår dig gerne i dit juridiske arbejde. Vi kan eksempelvis hjælpe dig med at gennemgå og udarbejde kontrakter, oprette eller ændre selskaber, beskytte eller registrere varemærker – og så kan vi være din interne jurist på ad hoc basis.

Kontakt Bizzjur
Kontakt os i dag

Send os en mail, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.