Hvad er et P-nummer, og hvor finder jeg det?

Ethvert dansk selskab anses som en juridisk enhed, som nemt identificeres via deres CVR nr. En juridisk enhed kan desuden have flere lokaliteter. Eksempelvis kan administrationen være på en adresse, produktion på en anden adresse osv. For hver lokalitet skal der oprettes en P-enhed, som derved får sit unikke P-nummer.

For at der skal oprettes en P-enhed, skal lokaliteten være placeret på en anden adresse end den juridiske enhed er registreret på. Der skal desuden være medarbejdere, der har deres faste arbejdssted på lokaliteten.

Informationen omkring hvor en juridisk enhed har lokaliteter anvendes af mange offentlige myndigheder, herunder af arbejdstilsynet, og det kan derfor være forbundet med bøder, såfremt virksomheden ikke får opdateret sine P-enheder, når nye erhverves eller tilflyttes. Det er derfor vigtigt at huske at få oprettet nye P-enheder, såfremt der åbnes nye kontorer eller produktionsenheder samt få lukket fraflyttede P-enheder.

Man kan på CVR.dk finde de registrerede p-enheder og derfra tjekke om lokaliteterne er opdaterede.

Det er relativt nemt at opdatere sine p-enheder via virk.dk.

 

Vil du have tid til at fokusere på kernen i din forretning?

 Vi kan blandt andet hjælpe dig med gennemgang og udarbejdelse af kontrakter, ændring og oprettelse af selskaber, beskyttelse og registrering af varemærker samt være din interne jurist på ad hoc basis.

Kontakt Bizzjur
Kontakt os i dag

Send os en mail, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.