Julefrokosten der løb løbsk

 In Artikler

 

Firmajulefrokosten, sild, snaps, øl og vin, kan være en dårlig kombination når chefen også er til stedet.  Årets frustrationer får til tider frit løb, når alkoholen trænger i blodet. Men hvad må man som medarbejder egentlig sige og gøre og hvor går grænsen.

Som medarbejder er du underlagt en loyalitetspligt overfor din arbejdsgiver. Den indebærer at du skal agere på en måde, hvor du ikke misrekommanderer din arbejdsgiver eller på anden måde bringer denne i et uheldig lys. Man kan sige at du har pligt til at bidrage til, at arbejdspladsen klarer sig bedst muligt, og du må derfor ikke lade dine egne interesser gå forud for arbejdspladsens.

Du er bundet af loyalitetskravet, både når du udtaler dig eksternt overfor samarbejdspartnere, kunder mv. men også udtalelser internt på arbejdspladsen er reguleret. Er du utilfreds med din chef, følger det således af loyalitetspligten, at du skal retten kritikken direkte til chefen og dermed ikke mod kollegaer, venner eller den bredere offentlighed på fx Facebook.

Så når snapsen ryger ind, er det altså en dårlig ide at komme med udtalelser som, Chefen er en klovn, han er inkompetent, virksomheden er på slingrekurs og virksomheden er håbløs. Sådanne udtalelser kan i værste fald betyde at du får en advarsel eller fyreseddel. Det er svært præcist at sige hvor grænsen går, men jo tætter på og jo grovere man kritiserer virksomheden eller sin chef, jo større risiko er der for, at man enten bliver opsagt eller bortvist.

Udover grove udtalelser mod chefen eller virksomheden, bør man desuden være varsom med at være fysisk overfor kollegaer og gemme vittighederne med indhold ”under bæltestedet”, til julefrokosten med vennerne. Selvfølgelig, ved du, at dine kollegaer er til det lumre og platte, tæt dans og knus, så er det selvfølgelig ok, men husk at personlige grænser er forskellige.

Rigtig god fest derude

 

Recent Posts

Leave a Comment

Kontakt os i dag

Send os en mail, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.