Lad dig ikke presse til at købe domænenavne

 In Artikler

Jeg havde helt glemt de eksisterede. Domænehajer der generer varemærkeejere med ”søde” henvendelser.

 

I min tid på Grundfos modtog jeg ofte e-mails fra diverse udbydere af domænenavne. Hvor de bare lige ville fortælle, at der var nogle der var ved at registrer et domænenavn indeholdende Grundfos’ navn. De ville dog selvfølgelig ikke sælge dem, før vi havde fået muligheden for at købe.

 

Jeg har nu igen en kunde med varemærke i Kina. Og hajerne er her stadig. De er heldigvis relativ ufarlige, hvis man er skeptisk og ved hvad man skal holde øje med.

 

Indholdet af mails

De modtagne mails vil ofte have karakter af at være ”Urgent” og meget vigtige. De indeholder ofte reference til, at CEO er rette modtager.

 

Herefter beskriver afsenderen, hvordan de er blevet kontaktet af en virksomhed. Nogle gange er navngivet virksomhed, andre gange anonym. Denne virksomhed ønsker at købe et eller flere domænenavne som indeholder din virksomheds navn.

 

Afsenderen ønsker dog, idet de har fundet at I er ejere af et lignende virksomhedsnavn / varemærke, information om, hvorvidt I kunne være interesseret i at registrer de anførte domænenavne. De giver jer ofte en meget kort tidsfrist til at vende tilbage.

 

Risiko

Disse domænenavnsudbydere er ofte ikke blevet kontaktet af en anden virksomhed, men er alene ude på at skræmme jer til at registre flere domænenavne, og ofte til en højere pris end normalt.

 

Modtager man en sådan mail skal man derfor vurdere hvorvidt det er relevant at reagere eller ej, samt vurdere hvorvidt et eller flere domænenavne skal købes af de normale kanaler, dvs via jeres normale domænenavns udbyder.

Recent Posts

Leave a Comment

Kontakt os i dag

Send os en mail, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.